אפק>תוכניות>חצר הקיימות - חצר בית-הספר>מסיק זיתים תשע"ב
התוכנית להעצמת מערכת החינוך למאה ה - 21


המפה האינטראקטיבית שלנו

לצפייה במפה האינטראקטיבית
של חצר בית הספר שלנו,
לחצו כאן

אמנה לגלישה בטוחה באינטרנט



לחתימה על האמנה לגלישה בטוחה באינטרנט

לחצו כאן

אפק בית ספר ניסויי לקיימות

לפתח מנהיגות ואחריות
סביבתית קהילתית =
קיימות בחינוך

אפקולוגי מרכז הפצה לקיימות
 אפקולוגי - מרכז הפצה מציע תכניות לפיתוח
הקיימות.
התכניות משלבות תהליכי חשיבה, ארגון חברת
ילדים המיישמת
אחריות ומעורבות חברתית
והצעות לאקטיביזם אזרחי.
למידה בשעת חירום

החל תרגיל חרום "עורף איתן 1 "

 
אנא לחצו כאן
ביקור השר להגנת הסביבה
ביקור השר
להגנת הסביבה,
מר עמיר פרץ
גלריית תמונות
 סרטון
 
 
 
מוסיקה בראש העין - סרטון

לצפייה בסרטון -
מוסיקה בראש העין
לחצו כאן

מסיק זיתים תשע"ב
מסיק זיתים בעונת הסתיו, בסמוך לחג סוכות מוסקים (קוטפים) את הזיתים. בחצר בית סיפרנו ישנם 2 עצי זית אשר הניבו פרות רבים, אותם מסקנו בתקופה זו. הזית הוא פרי מר ולא מתאים למאכל לאחר המסיק. במפגשי קבוצת המנהיגות שלאחר המסיק למדו החקלאים הצעירים והתנסו בהכנת זיתים כבושים למאכל ובהפקת שמן זית מהפרי. מתכון להכנת זיתים כבושים: יש להשרות את הזית במים רגילים במשך 7-10 ימים, כאשר בכל יום יש להחליף מים (כדי להפיג את המרירות). חומרים: זיתים ירוקים, פלפל ירוק חריף, שום, לימון, מן זית, מים ומלח. אופן ההכנה : מכינים תמיסת מי מלח (ממיסים מלח עם מים רותחים ושופכים לתוך קערה עם מים רגילים. שוטפים את הזיתים. מכניסים לתוך צנצנת מעוקרת, שכבת זיתים (2-3 ס"מ). מעל לזיתים שמים פלפל ירוק אחד חתוך, 3-4 שיני שום, חצי לימון חתוך לפלחים (עם הקליפה). חוזרים על הפעולה עד למילוי הצנצנת (שכבת זיתים, פלפל, שום ולימון) כאשר הצנצנת מלאה, יוצקים את תמיסת מי המלח, עד שהזיתים מכוסים. יוצקים מעט שמן זית מלמעלה (משמש לאטימה מפני חמצון) סוגרים את הצנצנת ומאחסנים במקום חשוך וקריר (לא במקרר). בתאבון!

[ללא כותרת]

[ללא כותרת]

[ללא כותרת]

[ללא כותרת]

[ללא כותרת]

[ללא כותרת]

[ללא כותרת]

[ללא כותרת]

[ללא כותרת]

[ללא כותרת]

[ללא כותרת]

[ללא כותרת]

טלרום מפעילה סליקת אשראי ותשלומים באינטרנט