מסיק זיתים תשע"ב

מסיק זיתים בעונת הסתיו, בסמוך לחג סוכות מוסקים (קוטפים) את הזיתים. בחצר בית סיפרנו ישנם 2 עצי זית אשר הניבו פרות רבים, אותם מסקנו בתקופה זו.
 
הזית הוא פרי מר ולא מתאים למאכל לאחר המסיק. במפגשי קבוצת המנהיגות שלאחר המסיק למדו החקלאים הצעירים והתנסו בהכנת זיתים כבושים למאכל ובהפקת שמן זית מהפרי.
 
מתכון להכנת זיתים כבושים: יש להשרות את הזית במים רגילים במשך 7-10 ימים, כאשר בכל יום יש להחליף מים (כדי להפיג את המרירות). חומרים: זיתים ירוקים, פלפל ירוק חריף, שום, לימון, מן זית, מים ומלח. אופן ההכנה : מכינים תמיסת מי מלח (ממיסים מלח עם מים רותחים ושופכים לתוך קערה עם מים רגילים. שוטפים את הזיתים. מכניסים לתוך צנצנת מעוקרת, שכבת זיתים (2-3 ס"מ). מעל לזיתים שמים פלפל ירוק אחד חתוך, 3-4 שיני שום, חצי לימון חתוך לפלחים (עם הקליפה).
 
חוזרים על הפעולה עד למילוי הצנצנת (שכבת זיתים, פלפל, שום ולימון) כאשר הצנצנת מלאה, יוצקים את תמיסת מי המלח, עד שהזיתים מכוסים. יוצקים מעט שמן זית מלמעלה (משמש לאטימה מפני חמצון) סוגרים את הצנצנת ומאחסנים במקום חשוך וקריר (לא במקרר). בתאבון!
1...0