מתכון למרק חובזה

שבוע שעבר הכנו וזללנו קציצות חוביזה טעימות!
את החוביזה (חלמית בעברית) ניתן למצוא בימים אלו צומחת כמעט בכל מקום. כל חלקי הצמח אכילים (מלבד השורש), ומלבד קציצות (שאת המתכון שלהן ניתן למצוא באתר), ניתן להכין ממנה מגוון מאכלים טעימים, קרים או חמים. הנה מתכון למרק חורפי טעים וחורפי עם חוביזה שאפשר להכין עם ההורים:
מתכון למרק מחזק לימי החורף
מים שבושלה בהם הח'וביזה
2 גזרים קלופים ופרוסים
1 בטטה קצוצה לקוביות
2 שיני שום קצוצות
3 מקלות סלרי – פרוסים
3 עגבניות קצוצות
1/2 כוס עדשים אדומות
1/4 כוס דוחן
2 גבעולי טימין קצוץ
2 עלי מרווה קרועים
1/2 כפית מלח ים אטלנטי
לבשל כ-45 דקות בסיר סגור.