בית ספר אפק ראש העין

פתיחת תפריט ניידים

חקלאים צעירים תשע"ד

ייבוש תבלינים

צמחי התבלין הם חלק חשוב ובלתי נפרד מגינתנו: הם ריחניים, יפים, מזמני חרקים ובעלי השפעה טובה על כל הצומח סביבם.
משתמשים בתבלינים לשם הוספת טעם וגוון למזון, אך גם בשל סגולותיהם הרפואיות. בנוסף, צמחי התבלין ברובם הם צמחים חסכוניים במים, ולכן מתאימים לאקלים בא"י.
בגינה הקהילתית נוכל למצוא את הרוזמרין, מרווה, לבנדר, שיבה, אזוב, נענע, זוטה ושומר. כיתות א'-ד' החלו לאחרונה בתהליך ייבוש כמה מהתבלינים בגינה, ע"י תלייתם הפוך תחת צילו של עץ. הייבוש נועד בעיקר לשמור על התבלין לאורך זמן. בקרוב תוצאות...

מכינים קציצות חובזה תשע"ד

מטגנים קציצות חובזה ניחוח קציצות החוביזה הציף את חצר הקיימות של בית הספר.
בימים חמישי וראשון בהם מתקיימים שיעורי חקלאות בבית הספר, הכינו תלמידי כיתות א'-ה' עם עופר, המורה לחקלאות, ומחנכות הכיתות קציצות חוביזה טעימות וריחניות. עונת האביב שמביאה עמה את פריחת החוביזה (החלמית) מזמנת קטיף של עלי הצמח והכנת מאכלים שונים מהם. בחצר הקיימות מצויה החוביזה בשפע. התלמידים קטפו, שטפו, קצצו.
בקערה גדולה ערבבו את קציץ עלי החובזה עם ביצים, בצל, מלח, פלפל ומעט קמח מצה. במחבת גדולה טוגנו הקציצות. התלמידים אכלו בתאבון ונהינו מקציצת חוביזה טעימה ומזינה.
קראו עוד

מתכון למרק חובזה

שבוע שעבר הכנו וזללנו קציצות חוביזה טעימות!
את החוביזה (חלמית בעברית) ניתן למצוא בימים אלו צומחת כמעט בכל מקום. כל חלקי הצמח אכילים (מלבד השורש), ומלבד קציצות (שאת המתכון שלהן ניתן למצוא באתר), ניתן להכין ממנה מגוון מאכלים טעימים, קרים או חמים. הנה מתכון למרק חורפי טעים וחורפי עם חוביזה שאפשר להכין עם ההורים:
קראו עוד